návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Žloutkový krém s ovocem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Žloutkový krém s ovocem
Spouštím video za 5s.
Tento lahodný moučník pochází z Itálie, kde ho znají pod názvem Zabaione. Fantastickou chuť získáte jednoduchým spojením pouze tří surovin, které doplníte čerstvým ovocem podle chuti.

Už za týden, 2. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!


Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Jelikož budete dezert zapékat, nastavte program trouby na pečení s horní spirálou.
  2. Žloutky oddělte od bílků a dejte do misky. Misku postavte na vodní lázeň.
  3. K žloutkům přidejte cukr a 4 lžíce dezertního vína. Nad mírným žárem hbitě vyšlehejte všechny ingredience do hustého krému. Odstavte z vodní lázně.
  4. Připravte si menší zapékací misku a rozložte do ní ovoce dle chuti. Krém nalejte na ovoce a dejte do předehřáté trouby asi na 5 minut.
  5. Díky zapnuté horní spirále se na povrchu krému utvoří krusta a uvnitř zůstane vláčný.
  6. Hotový dezert servírujte ozdobený lístky čerstvé máty a zlehka posypaný moučkovým cukrem.

Žloutkový krém s ovocem  Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Žloutkový krém s ovocem , Foto: Česko vaří s Pohlreichem

 

Česko vaří s Pohlreichem

Nová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Sledujte celou epizodu