reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky
Autor: Češka z Česka Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Hodnoceno: 0x
Zeleninový vývar je rychle hotový, a pokud ho doplníte na másle osmaženou kořenovou zeleninou a výtečnými drožďovými knedlíčky, můžete mít za chvíli na stole fantastickou polévku plnou chutí. Pokud jste to ještě nezkoušeli, dejte droždí v této podobě šanci, zaručeně vás mile překvapí!
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve připravte knedlíčky: Na másle osmažte na mírném ohni dosklovita cibuli. Přidejte prsty rozdrobené droždí a nechte ho rozpustit. Až z droždí vznikne tekutá kašička, vsypte mouku a ještě krátce smažte. Směs dejte do misky vychladnout.
  2. Zatímco směs na knedlíčky chladne, nastrouhejte a nakrájejte veškerou zeleninu. Do hrnce dejte zpěnit máslo a osmažte na něm nastrouhanou zeleninu tak, aby mírně změkla, ale zachovala si křupavost.
  3. Do vychladlé drožďové směsi rozklepněte vejce, přiměřeně osolte a opepřete, přidejte majoránku (nebo libeček či petržel) a zahustěte strouhankou tak, aby byla hmota vláčná. Z ní pak tvarujte kulaté knedlíčky. Těsto se lepí, tak si pomožte strouhankou, ve které si obalte prsty spolu s hmotou na knedlíčky. A hned se lépe tvoří knedlíčky! Z uvedeného množství vykoulíte asi 20 knedlíčků velikosti cca 3–4 cm.
  4. Lehce osmaženou zeleninu zalijte 1,5 l teplého zeleninového vývaru a vařte asi 10 minut, přidejte mražený hrášek. Až se polévka začne vařit, přidejte knedlíčky. Asi za 3 minuty vyplavou na povrch a to je znamení, že jsou uvařené. V tomto čekání na knedlíčky polévku ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

reklama

reklama