Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zelená pánev s hráškem a fenyklem
Sytě zelená jarní příloha dodá šmrnc a křupavost pečenému kuřeti, ale skvělá bude i k rybě nebo jehněčímu. Zajímavé je i použití čerstvého salátu, který v tomto receptu projde tepelnou úpravou.
do 30 minut
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- čerstvý fenykl 1 bulva
- Máslo 30 ml
- čerstvý nebo mražený hrášek 500 g
- ledový nebo římský salát 1 hlávka
- jarní cibulka 1 svazek
- zeleninový vývar (lze i kuřecí) 100 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- smetana (nemusí být) 125 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo a poduste na něm na jemné proužky nasekaný fenykl. Po pěti minutách přisypte hrášek, nakrájený salát a jarní cibulky.
- Podlijte vývarem a dochuťte solí a pepřem. Vařte, dokud hrášek a fenykl nezměkne, vývar by se měl téměř odpařit. Na závěr vlijte smetanu a nechte prohřát a ihned servírujte.