zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Zapékaná ryba se špenátem
Autor: Knorr Zapékaná ryba se špenátem

Zapékaná ryba se špenátem

Hodnoceno: 0x
Zapékané pokrmy jsou velmi vděčné. Přípravou v jednom pekáči se chutě krásně prolnou a zpravidla vznikne výtečná dobrota. V tomto pekáčku hraje prim chuť uzené ryby doplněná svěží zeleninou. Opečená houstička na povrchu dodá křupavou strukturu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Rybu (bez kůže a kostí) pokrájejte na menší kousky.
  2. Opláchněte a spařte špenát, poté ho nechte odkapat a nakrájejte. Spařte rajčata a oloupejte je.
  3. Nakrájejte cibuli a rajčata. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky.
  4. V hlubokém hrnci na rozehřátém oleji duste pod pokličkou rybu, cibuli, česnek, rajčata a papriku po dobu 15 minut. Přidejte hořčici.
  5. Vložte špenát, zamíchejte a opět duste, aby se odpařila přebytečná voda.
  6. Veku nakrájejte na kostičky. Ohřejte mléko a rozpusťte v něm Knorr Bohatý bujón Zeleninový. Takto připraveným mlékem zalijte nakrájenou veku.
  7. Žáruvzdornou nádobu vymažte tukem. Vložte do ní polovinu veky, pak špenátovou hmotu a přikryjte zbylou vekou. Pečte bez přikrytí v dobře vyhřáté troubě po dobu 20 minut a dokud veka nebude dozlatova.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

reklama