Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapékaná ryba se špenátem
Zapékané pokrmy jsou velmi vděčné. Přípravou v jednom pekáči se chutě krásně prolnou a zpravidla vznikne výtečná dobrota. V tomto pekáčku hraje prim chuť uzené ryby doplněná svěží zeleninou. Opečená houstička na povrchu dodá křupavou strukturu.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- uzená ryba 250 g
- čerstvý špenát 1 kg
- Veka 1/2 ks
- Knorr Bohatý bujón Zeleninový 1 kalíšek
- rajčata 3 ks
- Cibule 1 ks
- zelená paprika 3 ks
- Mléko 3 dl
- olej (nebo Rama Culinesse) 2 lžíce
- Hořčice 1 lžíce
- Česnek 1 stroužek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rybu (bez kůže a kostí) pokrájejte na menší kousky.
- Opláchněte a spařte špenát, poté ho nechte odkapat a nakrájejte. Spařte rajčata a oloupejte je.
- Nakrájejte cibuli a rajčata. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky.
- V hlubokém hrnci na rozehřátém oleji duste pod pokličkou rybu, cibuli, česnek, rajčata a papriku po dobu 15 minut. Přidejte hořčici.
- Vložte špenát, zamíchejte a opět duste, aby se odpařila přebytečná voda.
- Veku nakrájejte na kostičky. Ohřejte mléko a rozpusťte v něm Knorr Bohatý bujón Zeleninový. Takto připraveným mlékem zalijte nakrájenou veku.
- Žáruvzdornou nádobu vymažte tukem. Vložte do ní polovinu veky, pak špenátovou hmotu a přikryjte zbylou vekou. Pečte bez přikrytí v dobře vyhřáté troubě po dobu 20 minut a dokud veka nebude dozlatova.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ