reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Zapečené vločky s ovocem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Zapečené vločky s ovocem

Zapečené vločky s ovocem

Hodnoceno: 0x
Je skoro k nevíře, kolik nejrůznějších jídel (a v jak velkém množství) se dá navařit z pytlíku vloček. Tohle je jedna z nejhezčích a nejvoňavějších (a decentně sladkých) verzí, tentokrát z trouby. Připravit si ji můžete večer předem a ráno jen upéct.
do 1 hodiny
4-6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190°C. Mřížku umístěte do horní třetiny trouby. Máslo dejte do hluboké zapékací formy a vložte do trouby. Nechte máslo rozpustit (asi 5 minut) a formu vyjměte.
  2. Zatímco se máslo rozehřívá, promíchejte v míse vločky, prášek do pečiva, skořici, zázvor a sůl. Vsypte do formy s rozpuštěným máslem a promíchejte, aby se směs spojila s máslem. Vmíchejte ořechy a kokos, pak kousky ovoce – snažte se, aby byly rozmístěné stejnoměrně.
  3. V míse rozšlehejte vejce s javorovým sirupem a vanilkou, pak vešlehejte mléko. Pomalu a rovnoměrně přelijte přes vločkovou směs, vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až vločky zezlátnou a směs bude u okrajů hezky bublat. Před podáváním nechte pár minut vychladnout a pak případně doplňte jogurtem nebo zakysanou smetanou.

PRIMA TIP: Použít můžete také sušené plody, například brusinky, ale zvyšte trochu množství mléka na zalití, protože suché plody ho nasáknou víc. Místo javorového sirupu můžete použít jiný sirup nebo med či melasu. V chladu jídlo vydrží bez problémů i více dnů, a budete pak mít případně zásobu skvělé a zdravé snídaně i na pracovní dny.

Zapečené vločky s ovocem  Foto: Zapečené vločky s ovocem , Foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama

Související témata: Sladké

reklama