Suroviny
- květák (středně velký ) 1 ks
- vejce 4 ks
- mozzarella 250 g
- česnek (podle chuti)
- sušená rajčata (v oleji)
- máslo
- smetana ke šlehání cca 100 ml
- šalvěj (volitelné)
- olivy
- parmazán
- sůl
- pepř
Článek
24 receptů s oblíbeným květákem
Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)
Postup přípravy
- Květák rozebraný na růžičky rozmixujte na rýži.
- Zvlášť rozmixujte vejce, mozzarellu, česnek, sušená rajčata, šlehačku.
- Dosolte, opepřete, popř. přidejte čerstvou šalvěj nebo nějaké bylinky a smíchejte s květákovou rýží.
- Směs vlijte do vymazaného pekáčku, poklaďte plátky másla a olivami.
- Pečte asi 3/4 hodiny. Servírujte posypané parmazánem.