reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Žampionové burgery s kozím sýrem a grilovanou cibulkou
Autor: Rychlé večeře - Burgery Žampionové burgery s kozím sýrem a grilovanou cibulkou

Žampionové burgery s kozím sýrem a grilovanou cibulkou

Hodnoceno: 1x
Velké krémové a portobello žampiony jsou plnohodnotným soupeřem masového karbanátku. Zatímco vedle něj by kozí sýr zapadl, s houbami vynikne jeho výrazná vůně. Grilovaná cibulka dodá žádoucí sladkost. Kozí sýr můžete podle chuti obměnit za ovčí fetu nebo plísňovou gorgonzolu.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. V misce smíchejte kozí sýr, smetanu a nadrobno nasekané lístky bazalky. Osolte, opepřete a nechte stát při pokojové teplotě.
  2. V grilu na dřevěné uhlí rozdělejte středně velký oheň nebo pusťte plynový gril na střední teplotu. Žampiony očistěte a odkrojte nohy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na 1cm plátky. Potřete je z obou stran olivovým olejem a rozložte na plech. Osolte, opepřete a položte na gril na přímý žár. Cibuli grilujte zhruba 8–10 minut, až změkne a lehce zhnědne. Žampionům stačí 4 minuty z každé strany, aby změkly a ztmavly.
  3. Housky podélně rozkrojte a řeznou stranou je položte na grilovací rošt a grilujte, dokud nezezlátnou. Pokud se příliš připalují, posuňte je na nepřímý žár nebo mírně snižte teplotu. Salát rozdělte na listy a pokud jsou větší než housky, natrhejte je na menší kousky.
  4. Řeznou část housky potřete kozím sýrem, na spodní polovinu položte žampion, plátky cibule a list salátu. Přiklopte druhou polovinou housky a ihned podávejte.

Žampionové burgery s kozím sýrem a grilovanou cibulkou Foto: Žampionové burgery s kozím sýrem a grilovanou cibulkou; foto: Rychlé večeře – Burgery

Rychlé večeře - Burgery Foto:

Rychlé večeře: Burgery

KATE MCMILLAN

Kdo by si rád nedal burger k večeři nebo o víkendovém grilování? Patříte-li také k milovníkům této skládané pochoutky, okouzlí vás knížka plná originálních burgerů inspirovaných kuchyněmi z celého světa.

Více než 50 receptů na burgery, omáčky, saláty a bulky je roztříděno podle druhu masa a autorka samozřejmě myslí i na vegetariány. Srozumitelné a zajímavé recepty vás překvapí neotřelými kombinacemi chutí, rychlou přípravou a krásnými fotkami. Co si dáte k večeři, si začnete vybírat už v knihkupectví.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama