zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Voňavá perníčková bábovka
Autor: S vášní pro jídlo Voňavá perníčková bábovka

Voňavá perníčková bábovka

Hodnoceno: 2x
Jistě, bábovky pečeme během celého roku a pokud vymýšlíme různé ochucené variace, většinou se řídíme sezónními surovinami. I v zimě si ale můžete tento oblíbený moučník dopřát, pokud vám zbyly zásoby dýní ještě z podzimu. Pak už stačí jen pár základních surovin a především perníkové koření, které dodá této bábovce ten správný sváteční šmrnc.
do 1,5 hodiny

reklama

Suroviny

Postup

  1. Dýni nastrouhejte nahrubo.
  2. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte dýni, cukr, olej a mléko.
  3. Rozklepněte k nim vejce, přisypte jedlou sodu a perníkové koření.
  4. Vše důkladně promíchejte.
  5. Formu vymažte olejem a vysypte strouhankou. 
  6. Těsto do ní nalijte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.
  7. Bábovku nechte lehce zchladnout a potom ji vyklopte z formy.

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Související témata: bábovka , Sladké , Česká kuchyně