Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Voňavá perníčková bábovka
Jistě, bábovky pečeme během celého roku a pokud vymýšlíme různé ochucené variace, většinou se řídíme sezónními surovinami. I v zimě si ale můžete tento oblíbený moučník dopřát, pokud vám zbyly zásoby dýní ještě z podzimu. Pak už stačí jen pár základních surovin a především perníkové koření, které dodá této bábovce ten správný sváteční šmrnc.
do 1,5 hodiny
Suroviny
- dýně 350 g
- hladká mouka 400 g
- cukr 150 g
- olej 180 ml
- mléko 200 ml
- vejce 1 ks
- jedlá soda 1 lžička
- perníkové koření 1 lžička
- olej a strouhanka na vysypání formy
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Dýni nastrouhejte nahrubo.
- Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte dýni, cukr, olej a mléko.
- Rozklepněte k nim vejce, přisypte jedlou sodu a perníkové koření.
- Vše důkladně promíchejte.
- Formu vymažte olejem a vysypte strouhankou.
- Těsto do ní nalijte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.
- Bábovku nechte lehce zchladnout a potom ji vyklopte z formy.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!