Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřová panenka s kapustou v listovém těstě
Dobře připravená vepřová panenka přímo pohladí po duši. Zabalte ji do listového těsta se slaninou a kapustou a máte hotovou lahůdku.
do 2 hodin
4 porce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Panenku nejdřív opepřete, pokapejte olivovým olejem, lehce osolte a nechte chvíli v alobalu nebo potravinové fólii ležet stranou. Alespoň hodinu, ať se maso ovoní bylinkami.
- Pak si na listové těsto naskládejte slaninu a na ní potom listy kapusty. Rozpalte olivový olej a na něm ze všech stran osmažte krátce panenku, aby se zatáhla. Tu potom položte na těsto a opatrně ji do něj zabalte. Přesahy nechte větší, klidně 2 cm, a pořádně balíček utáhněte. Konce překřižte a přeložte. Navrch udělejte tenoučké (ale opravdu jenom lehce) zářezy žiletkou a těsto poctivě potřete vajíčkem. Navrch nasypejte hrubozrnou sůl.
- To celé dejte na pečicí papír do trouby a pečte asi 20 minutek. Pokud máte raději panenku červenější, klidně ji vyndejte za 15 minut.
- Podávejte například se šťouchanými bramborami.
Vepřová panenka s kapustou v listovém těstě. Foto: Kuchařinka.cz
Seznamte se s Kuchařinkou
Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát, a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...
… takže vařím, peču a třeba griluju. A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Moje výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.