reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Vánočka s mandlemi a rozinkami
Autor: archiv Tescoma Vánočka s mandlemi a rozinkami

Vánočka s mandlemi a rozinkami

Hodnoceno: 0x
Tradiční vánočka k Vánocům patří už podle jména :) Pokud si na ni zatím netroufáte, zkuste to podle videoreceptu a zaručeně budete slavit úspěch...
do 1,5 hodiny
1 vánočka porce

reklama

Suroviny (1 vánočka porce)

reklama

Postup

  1. Příprava kvásku: droždí rozdrobte do mísy, přidejte špetku cukru, přilijte 1 dl teplého mléka, zaprašte malým množstvím mouky a nechte na teplém místě kynout cca 15 minut.
  2. Prosejte mouku, přidejte do ní sůl, vytvořte důlek, do kterého přidejte cukr, rozehřáté máslo s mlékem, rozšlehané žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Přidejte vykynutý kvásek a rozinky.
  3. Těsto propracujte dohladka, až se přestane lepit na stěny mísy. Poté ho vyklopte z mísy na pomoučený vál, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 3 hodiny.
  4. Z těsta rozválejte prameny a spleťte vánočku, kterou nechte na plechu ještě chvíli vykynout. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte sekanými mandlemi a pečte v předehřáté troubě na 200 °C. Po 10 minutách snižte teplotu na 180 °C a pečete dalších cca 30 minut. Zda je vánočka upečená, zjistíte vpíchnutím špejle do jejího středu. Špejle by neměla po vytažení lepit. Vánočku servírujte sypanou moučkovým cukrem.

Vánočka s mandlemi a rozinkami  Foto: Při přípravě vánočky oceníte kvalitní kuchyňské náčiní Tescoma. Skvělým pomocníkem je například mísa na kynuté těsto, univerzální a velmi skladný silikonový vál a praktická sypací dóza na moučkový cukr.

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

reklama

reklama