Suroviny
- vývar (studený ) 125 ml
- hladká mouka 1 lžíce
- vejce 4 ks
- hladkolistá petržel
- hladká mouka (případně trocha mouky na zahuštění)
- tuk (na vymazání)
- sůl
Postup přípravy
- Ve vývaru rozšlehejte vejce a směs dobře našlehejte. Vmíchejte nakrájené bylinky, osolte, je-li třeba, zahustěte trochou mouky.
- Porcelánový hrnek vymažte tukem, směs do něj přesuňte a hrneček přiklopte malou pokličkou nebo pečicím papírem, který ovažte provázkem.
- Dejte vařit vodu do menšího hrnce, pak do něj postavte hrneček se sedlinou, přiklopte a sedlinu vařte v páře asi půl hodiny.
- Pak ji vyklopte, krájejte nebo vykrajujte podle libosti a podávejte k polévce.
Vaječná sedlina do polévky 2 Zdroj: Marek Kučera