redakce Prima FRESH

Vaječná sedlina do polévky

Moje hodnocení
13x

Neboli „ssedlina“, jak se psávalo dříve. Je to velice jemná záležitost, používaná při slavnostních příležitostech. Možná že bude působit trochu pracně, ale během doby, kdy se vám bude vařit či péct vývar (zcela bez vaší asistence) to zvládnete hravě.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve vývaru rozšlehejte vejce a směs dobře našlehejte. Vmíchejte nakrájené bylinky, osolte, je-li třeba, zahustěte trochou mouky.
  2. Porcelánový hrnek vymažte tukem, směs do něj přesuňte a hrneček přiklopte malou pokličkou nebo pečicím papírem, který ovažte provázkem.
  3. Dejte vařit vodu do menšího hrnce, pak do něj postavte hrneček se sedlinou, přiklopte a sedlinu vařte v páře asi půl hodiny.
  4. Pak ji vyklopte, krájejte nebo vykrajujte podle libosti a podávejte k polévce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty