Vaječná sedlina do polévky
Zdroj: Marek Kučera
Vaječná sedlina do polévky
Zdroj:
Marek Kučera
Neboli „ssedlina“, jak se psávalo dříve. Je to velice jemná záležitost, používaná při slavnostních příležitostech. Možná že bude působit trochu pracně, ale během doby, kdy se vám bude vařit či péct vývar (zcela bez vaší asistence) to zvládnete hravě.
Postup přípravy
-
Ve vývaru rozšlehejte vejce a směs dobře našlehejte. Vmíchejte nakrájené bylinky, osolte, je-li třeba, zahustěte trochou mouky.
-
Porcelánový hrnek vymažte tukem, směs do něj přesuňte a hrneček přiklopte malou pokličkou nebo pečicím papírem, který ovažte provázkem.
-
Dejte vařit vodu do menšího hrnce, pak do něj postavte hrneček se sedlinou, přiklopte a sedlinu vařte v páře asi půl hodiny.
-
Pak ji vyklopte, krájejte nebo vykrajujte podle libosti a podávejte k polévce.
Vaječná sedlina do polévky 2
Zdroj: Marek Kučera
Vaječná sedlina do polévky 2
Zdroj:
Marek Kučera