zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vaječná sedlina do polévky
Autor: Marek Kučera Vaječná sedlina do polévky

Vaječná sedlina do polévky

Hodnoceno: 5x
Neboli „ssedlina“, jak se psávalo dříve. Je to velice jemná záležitost, používaná při slavnostních příležitostech. Možná že bude působit trochu pracně, ale během doby, kdy se vám bude vařit či péct vývar (zcela bez vaší asistence) to zvládnete hravě.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve vývaru rozšlehejte vejce a směs dobře našlehejte. Vmíchejte nakrájené bylinky, osolte, je-li třeba, zahustěte trochou mouky.
  2. Porcelánový hrnek vymažte tukem, směs do něj přesuňte a hrneček přiklopte malou pokličkou nebo pečicím papírem, který ovažte provázkem.
  3. Dejte vařit vodu do menšího hrnce, pak do něj postavte hrneček se sedlinou, přiklopte a sedlinu vařte v páře asi půl hodiny.
  4. Pak ji vyklopte, krájejte nebo vykrajujte podle libosti a podávejte k polévce.
Vaječná sedlina do polévky
Autor: Marek Kučera Vaječná sedlina do polévky

reklama

Související témata: vejce , zavářka , vývar , Hlavní jídla