Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Václavův lososový quiche

6 porcí
do 2 hodin
Václavuv lososový quiche
Václavuv lososový quiche Autor: archiv Gurmet
Slané koláče jsou skvělé a nabízejí nepřeberné množství variant. Vyzkoušejte třeba tu s lososem a koprem - zaručená kombinace, která musí chutnat všem.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Těsto:

Reklama

Postup

  1. TĚSTO: Suroviny na těsto zpracujte dohromady a krátce prohněťte. Zabalte ho do fólie, uložte nejméně nahodinu do lednice a teprve poté na moukou posypané pracovní ploše rozválejte těsto na sílu asi půl centimetru.
  2. Těsto přeneste do máslem vymazané koláčové formy a opatrně vmáčkněte do všech záhybů. Odřízněte přečnívající okraje, dno propíchejte vidličkou, zakryjte pečícím papírem, zasypte drobnými fazolkami, aby se korpus při pečení nehroutil a nevyboulil, a při 180 °C pečte 40 min.
  3. NÁPLŇ: Z korpusu vysypte fazolky a odstraňte pečící papír. Uzeného lososa nakrájejte na centimetrové kostičky, jarní cibulku na tenké plátky a obojí nasypte na dno koláče. Přidejte nasekaný kopr a zalijte směsí rozšlehaných vajec, smetany a citronové šťávy se špetkou soli. Pečte při 180 ºC dalších 30 minut. Koláč vyjměte z trouby hned, jakmile přestane být prostředek tekutý.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama