Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tuňákový dip
Je to skvělá obdoba, a pokud zaměníte majonézu za čerstvý krémový sýr, jako je lučina, bude o něco hustší, a tedy i vhodnější jako pomazánka třeba na piknik.
Suroviny (4 porce)
- konzerva tuňáka 170 g
- Majonéza 2 lžíce
- šťáva z 1 citronu
- Kapary 2 lžíce
- Olivový olej 2 lžíce
- hladkolistá petržel 2 lžíce
Na namáčení:
Postup
- Připravte si zeleninu na namáčení. Může to být téměř cokoli.
- Petržel pokrájejte na jemné kousky. Všechny ostatní ingredience na dip dejte do mixovací nádoby blenderu nebo food procesoru. Zavřete víko a mixujte, dokud nebude mít směs hladkou konzistenci. Vznikne řídký krém. Vmíchejte do něj petrželku a rovnou jej přemístěte do servírovací misky. Na ozdobu můžete navrch dát pár lístků petržele nebo třeba klíčků a spolu se zeleninovými prsty servírovat.
Tuňákový dip, foto: Kitchenette.cz
Objevte nejkrásnější český food blog!
Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích a nejosobitějších food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje je známou vizážistkou, která se z prostředí módy přesunula do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.
I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.
Markéta vydala také nádhernou kuchařku Rok v kuchyni, která by neměla chybět v knihovně žádného milovníka jídla, je totiž úžasná a velmi inspirativní.
A v neposlední řadě se podívejte na Markétin e-shop Kitchenetteshop.cz, kde najdete zajímavé, užitečné i krásné věci k vaření i k servírování.