Suroviny
- konzerva tuňáka 170 g
- Majonéza 2 lžíce
- šťáva z 1 citronu
- Kapary 2 lžíce
- Olivový olej 2 lžíce
- hladkolistá petržel 2 lžíce
Na namáčení
- Okurka
- Cuketa
- kedlubna
- Brokolice
- řapíkatý celer
- Paprika
- mini kukuřičky
- cukrový hrášek
Je to skvělá obdoba, a pokud zaměníte majonézu za čerstvý krémový sýr, jako je lučina, bude o něco hustší, a tedy i vhodnější jako pomazánka třeba na piknik.
Postup přípravy
- Připravte si zeleninu na namáčení. Může to být téměř cokoli.
- Petržel pokrájejte na jemné kousky. Všechny ostatní ingredience na dip dejte do mixovací nádoby blenderu nebo food procesoru. Zavřete víko a mixujte, dokud nebude mít směs hladkou konzistenci. Vznikne řídký krém. Vmíchejte do něj petrželku a rovnou jej přemístěte do servírovací misky. Na ozdobu můžete navrch dát pár lístků petržele nebo třeba klíčků a spolu se zeleninovými prsty servírovat.