Suroviny
- ovesné vločky (jemné ) 50 g
- chia semínka 1 lžíce
- kokosové mléko 100 ml
- pomerančová šťáva 150 ml
- dýně (sladká, např. muškátová nebo máslová) 100 g
- Kokosový olej (nebo neutrální olej) 1 lžička
- med 1 lžíce
- kokos (kokosové chipsy) 10 g
- maracuja (mučenka) 1/2 ks
- sůl
Článek
Dejte si k snídani kaši! Máme pro vás recepty na celý týden
Pokud máte rádi sladké snídaně, je pro vás varianta cereální kaše doplněné o ovoce nebo oříšky ideální volbou. Přináší nejen dostatek energie, ale i výtečné chuti a dá se...
Postup přípravy
- Večer předem (nebo alespoň 10 hodin předem) vsypte do zavařovací sklenice nebo menší misky ovesné vločky a chia semínka. Zalijte je kokosovým mlékem a 130 ml pomerančové šťávy a zlehka osolte. Promíchejte, přikryjte a uložte do chladničky.
- Druhý den ráno vyjměte ovesnou kaši z chladničky. Dýni rozkrojte, vyjměte semena a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi zahřejte kokosový olej, přidejte dýni a zastříkněte zbylou pomerančovou šťávou, zakryjte pokličkou a duste zhruba 10 minut doměkka. Vmíchejte med.
- Na jiné pánvi mezitím nasucho orestujte kokosové chipsy dozlatova.
- Z marakuji vyškrábněte dužinu, vmíchejte ji do kaše, posypte ji dýní a kokosem.