návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Trojmléčný dort s karamelem

Hodnoceno: 0x
1 dort porce
nad 2 hodiny
Trojmléčný dort s karamelem
Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka Trojmléčný dort s karamelem
Tento proslulý středo- a jihoamerický dort využívá různé druhy a podoby mléka včetně karamelizovaného „dulce de leche“, v nichž se jako v lázni vykoupe lehký korpus. S mimořádně lahodným výsledkem.

Suroviny (1 dort porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Otevírací formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr a ½ lžičky vanilky utřete elektrickými metlami do pěny, trvá to 8 až 10 minut, a stírejte ji ze stěn mísy.
  2. Po jednom pečlivě zatřete vejce. Postupně přidávejte mouku a opět pečlivě zašlehávejte. Těsto přesuňte do formy a pečte 45 až 50 minut. Vyzkoušejte špejlí, jestli je korpus propečený. Nechte ho úplně vychladnout ve formě.
  3. Mléko, kondenzované mléko a podmáslí plus polovinu karamelového mléka dejte spolu se zbylou vanilkou do džbánku a dobře prošlehejte.
  4. Korpus i s formou postavte na plech a přelijte ho mléčnou směsí. Dejte ho na 2 až 3 hodiny do ledničky, aby důkladně nasákl. Pak ho vyjměte z formy a přesuňte na talíř.
  5. Smetanu ušlehejte do polotuha, pak jí ozdobte dort a zakapejte ho zbylým karamelovým mlékem.
  6. PRIMA TIP: Karamelové mléko (dulce de leche) se dá koupit jako hotový výrobek, nebo si ho můžete připravit sami tak, že plechovku slazeného kondenzovaného mléka povaříte mírným varem neotevřenou několik hodin v kastrole, zcela pokrytou vodou. Nechte ji pak úplně vychladnout. Mléko uvnitř se promění na hustý mléčný karamel. Je skvělý i na přípravu domácí zmrzliny.

Trojmléčný dort s karamelem Foto:

Trojmléčný dort s karamelem, foto: Johana Pošová

Moje sladká kuchařka

76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka Foto:

Sedmdesát šest receptů, sedmdesát šest originálů. V této knize, první z edice Prima Fresh, najdete také předpisy na klasické cukroví, dorty, koláče či nepečené dezerty, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl (to je ostatně i krédo Prima Fresh).

Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně nových a často velmi neobvyklých receptů. Tato knížka je však zároveň pojata jako praktický manuál, ve kterém nechybí ani recepty na základní těsta, krémy a polevy. Navíc je zde prostor i pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Abychom vám pečení co nejvíc usnadnili, uvádíme recepty v klasických mírách a vahách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ modu.

Udělejte si radost, překvapte sebe i své blízké a přátele něčím neotřelým.

Vždyť život má být sladký!