Suroviny
- mandlová mouka 50 g
- rýžová krupička 50 g
- kokosová mouka 10 g
- vejce 1 ks
- máslo (rozpuštěné) 50 g
- citronová kůra
- datlový sirup 1–2 lžíce
- sůl špetka
Náplň
- tvaroh (farmářský) 300 g
- zakysaná smetana (nebo jogurt) 2 lžíce, podle hustoty tvarohu
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- citronová šťáva
- med (sladidlo dle chuti, např. med) 2 lžíce
- tapioková mouka 2 lžíce
- třešně
Postup přípravy
- Suroviny na těsto zpracujte v míse a pak vtlačte do formy o průměru 16 cm.
- Tvaroh, vejce, šťávu, med a tapiokovou mouku rozmixujte dohladka, pokud je tvaroh hodně hustý, zřeďte jogurtem, smetanou a vlijte do formy.
- Zapíchejte třešně a pečte ve vodní lázni asi 50 min na 175 °C, přikryté alobalem. Alobalem obalte i formu, aby se do ní nedostala voda při pečení.