reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche
Autor: isifa.com Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche

Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche

Hodnoceno: 1x
Lehké a chutné jídlo se skvěle hodí pro horké letní dny. K tomuto rychlému pokrmu z jednoho hrnce se výborně hodí šťouchané brambory.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Rybu usušte. Rozpalte polovinu oleje na ohnivzdorné zapékací míse a opečte prudce polovinu filetů po obou stranách do hněda. Filety vyjměte z mísy a odložte na papír na pečení. Nyní opečte stejným způsobem zbývající filety a odložte je stranou.
  2. Do mísy přidejte máslo a chilli a za stálého míchání vařte asi 1 minutu. Přilijte víno a nechte pobublávat až se trochu zredukuje. Vmíchejte citronovou šťávu, crème fraîche a nechte na mírném ohni vařit asi 5 minut. Přidejte rybu a pažitku a chvíli povařte.
  3. Prima tip: Místo tresky můžete použít i jiné bělomasé ryby, například platýse, halibuta nebo mořského okouna.

reklama