Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche

4 porce
do 30 minut
Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche
Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche Autor: isifa.com
Lehké a chutné jídlo se skvěle hodí pro horké letní dny. K tomuto rychlému pokrmu z jednoho hrnce se výborně hodí šťouchané brambory.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rybu usušte. Rozpalte polovinu oleje na ohnivzdorné zapékací míse a opečte prudce polovinu filetů po obou stranách do hněda. Filety vyjměte z mísy a odložte na papír na pečení. Nyní opečte stejným způsobem zbývající filety a odložte je stranou.
  2. Do mísy přidejte máslo a chilli a za stálého míchání vařte asi 1 minutu. Přilijte víno a nechte pobublávat až se trochu zredukuje. Vmíchejte citronovou šťávu, crème fraîche a nechte na mírném ohni vařit asi 5 minut. Přidejte rybu a pažitku a chvíli povařte.
  3. Prima tip: Místo tresky můžete použít i jiné bělomasé ryby, například platýse, halibuta nebo mořského okouna.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama