Suroviny
- tofu 3 balíčky (900 g)
- rostlinný olej 5 lžic
- rajčata 500 g
- sůl 2 lžičky
- rybí omáčka 1 lžíce
- voda 500 ml
- glutamát 1 lžička
- rýže (vařená k podávání)
Postup přípravy
- Tofu nakrájejte na osm stejně velkých kousků a opečte je na 4 lžících oleje ze všech stran dozlatova. Vyjměte ho a nechte osušit na papírové utěrce.
- Zelenou nať cibulek nakrájejte na 1–2cm plátky, bílou část nadrobno. Rajčata nakrájejte na kostičky.
- V pánvi rozehřejte zbylý olej, vsypte bílou část z jarních cibulek a opékejte zhruba 2 minuty, až zesklovatí. Vsypte rajčata, osolte, promíchejte, zakryjte pokličkou, snižte teplotu a nechte rajčata změknout. Přidejte opečené tofu a rybí omáčku, promíchejte a zhruba po 5 minutách přilijte vodu, zvyšte teplotu a svařte tekutinu na polovinu. Vmíchejte glutamát a zelenou nať cibulky a podávejte s rýží.