Suroviny
- Vejce 3 ks
- sýr mascarpone 500 g
- krupicový cukr 2 lžíce
- cukr s mandlovou příchutí 1 sáček
- likér Amaretto cca 50 ml
- špetka soli
- maliny a borůvky
- cukrářské píškoty
Článek
10+ skvělých receptů na tiramisu ve všech podobách
Tradiční italský dezert tiramisu není historicky zase tak starý, ale získal si světovou popularitu rychlostí blesku a dnes už ho za tradiční můžeme klidně považovat....
Postup přípravy
- Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.
- V jiné míse vyšlehejte žloutky s veškerým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně a velmi jemně zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh.
- Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty a trochu je pokapejte polovinou Amaretta. Na piškoty rozetřete polovinu připraveného krému a na něj polovinu ovoce.
- Na ovoce znovu rozložte piškoty, pokapejte Amarettem, znovu přidejte krém a zbytek ovoce.
- Hotové tiramisu dejte alespoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.