Suroviny
- dýně (ideálně více druhů a barev) 500 g
- česnek 4 stroužky
- cibule (menší ) 1 ks
- chilli (čerstvé(podle chuti))
- vývar (drůbeží nebo zeleninový) asi 300 ml
- rozmarýn (čerstvý ) 1 snítka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- těstoviny 400 g
- parmazán (nebo grana padano) 80 g
- chilli (podle chuti)
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Dýně zbavte semínek i slupky a nakrájejte na malé kousky. Česnek nakrájejte na plátky. Chilli zbavte semínek a nasekejte najemno. Cibuli také nasekejte najemno. V pánvi rozhřejte olej a začněte restovat při střední teplotě cibuli, jakmile zesklovatí, přidejte česnek, chilli, snítku rozmarýnu a restujte další asi 2 minuty, přihoďte dýni a ještě krátce zarestujte. Přilijte vývar, dýni dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte, ať omáčka zhoustne, ale dýně se úplně nerozvaří.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, měly by být na skus. Jakmile budou hotové, tak je rovnou z hrnce dejte do pánve k dýni. Vše promíchejte, podle potřeby přilijte trochu vody z těstoviny a přidejte kousek másla. Mimo vařič vše zamíchejte a dochuťte podle potřeby.
- Těstoviny rozdělte do talířů, posypte nastrouhaným parmazánem a posypte čerstvým chilli, případně rozmarýnem.