Suroviny
- fettuccine 400 g
- Česnek 1 stroužek
- zralé avokado 1 ks
- čerstvý špenát 1 velká hrst
- pekanové nebo vlašské ořechy 1 hrst
- čerstvá bazalka 1/2 svazku
- nastrouhaný parmazán 1 hrst
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř podle chuti
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly al dente. Zatímco se těstoviny vaří, rozšlehejte zbylé přísady v robotu na hladký krém, který podle potřeby řeďte trochou vody z vaření těstovin.
- Těstoviny sceďte a v míse promíchejte s omáčkou. Ihned podávejte, omáčka na vzduchu rychle tmavne.
- Můžete ozdobit lístky bazalky a hoblinami parmazánu.