Suroviny
- fettuccine 400 g
- česnek 1 stroužek
- avokádo (zralé ) 1 ks
- špenát (čerstvý ) 1 velká hrst
- ořechy (pekanové nebo vlašské ) 1 hrst
- bazalka (čerstvá ) 1/2 svazku
- strouhaný parmazán 1 hrst
- citronová šťáva (čerstvá ) 1 lžíce
- sůl (podle chuti)
- čerstvě namletý pepř (podle chuti)
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly al dente. Zatímco se těstoviny vaří, rozšlehejte zbylé přísady v robotu na hladký krém, který podle potřeby řeďte trochou vody z vaření těstovin.
- Těstoviny sceďte a v míse promíchejte s omáčkou. Ihned podávejte, omáčka na vzduchu rychle tmavne.
- Můžete ozdobit lístky bazalky a hoblinami parmazánu.