Suroviny
- fettuccine 400 g
 - česnek 1 stroužek
 - avokádo (zralé ) 1 ks
 - špenát (čerstvý ) 1 velká hrst
 - ořechy (pekanové nebo vlašské ) 1 hrst
 - bazalka (čerstvá ) 1/2 svazku
 - strouhaný parmazán 1 hrst
 - citronová šťáva (čerstvá ) 1 lžíce
 - sůl (podle chuti)
 - čerstvě namletý pepř (podle chuti)
 
    
    
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly al dente. Zatímco se těstoviny vaří, rozšlehejte zbylé přísady v robotu na hladký krém, který podle potřeby řeďte trochou vody z vaření těstovin.
 - Těstoviny sceďte a v míse promíchejte s omáčkou. Ihned podávejte, omáčka na vzduchu rychle tmavne.
 - Můžete ozdobit lístky bazalky a hoblinami parmazánu.