Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Těstoviny s jarním pestem ze salátů

4 porce
do 30 minut
Těstoviny s jarním pestem ze salátů
Těstoviny s jarním pestem ze salátů Autor: Slepičárna blog
Na pestu je nejúžasnější to, že ho připravíte téměř z čehokoliv – bazalkové, rukolové, z medvědího česneku, ale i ze sušených rajčat. Důležitý je i dobrý sýr (parmazán nebo pecorino), semínka či ořechy a kvalitní olivový olej.
Reklama

 

Nezapomeňte ale semínka nebo ořechy nasucho orestovat, pak nebudou žluknout, a pokud pesto hned nesníte, zalijte ho olivovým olejem v uzavíratelné skleničce, oddálíte na pár dnů růst plísně. Stejně tak listy salátu nebo bylinek musí být před mixováním suché!

Článek

Špenátové pesto  Foto:

26 výborných receptů na pesto a jídla s pestem

Pesto je báječná věc – koncentrovaná chuť ve skleničce, díky které můžete vylepšit nejen těstoviny, ale i masové pokrmy, polévky nebo si ho namazat na topinky. Přesvědčte...

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Mix salátů dejte do mixovací nádoby, jedlé kvítí si dejte stranou.
  2. Přidejte nastrouhaný sýr, nasekaný česnek a nasucho opražená dýňová semínka. Zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Podle potřeby ještě dochuťte solí nebo pepřem.
  3. Pokud pesto hned nepoužijete, přendejte ho do zavařovací nádoby, zalijte olejem, uzavřete a v ledničce skladujte maximálně týden.
  4. Nebo uvařte těstoviny na skus a hotové pesto s nimi smíchejte. Přendejte na talíře, zasypte nastrouhaným pecorinem, dýňovými semínky a ještě zakapejte olejem. Ozdobte jedlými kytičkami, v tomto případě maceškami a podávejte, ideálně venku na zahradě.
Reklama

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama