zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Sváteční trifle
Autor: isifa.com Sváteční trifle

Sváteční trifle

Hodnoceno: 0x
Trifle je klasický britský dezert, který nesmí chybět na žádném stole v období vánočních svátků. Připravit si ho ovšem můžete samozřejmě kdykoliv a věřte, že bude dokonalým vrcholem každé oslavy.
nad 2 hodiny
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. ¼ hrnkem šťávy z granátového jablka přelijte v malé misce želatinu a dejte stranou.
  2. Zbylou šťávu nalijte do malého kastrůlku, přidejte med a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Potom přidejte želatinu a zase míchejte, dokud se nerozpustí. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
  3. Tekutinu nalijte na dno triflové formy a přidejte maliny. Dejte alespoň na 2 hodiny do lednice, dokud se směs neusadí.
  4. Rozbalte piškotovou rolku nebo korpus a rozřízněte ji na dvě kola nebo jiný tvar, který bude pasovat do formy. Jeden díl položte na zatuhlý rosol.
  5. Vanilkový pudink nalijte do hrnce, vmíchejte v 1/3 hrnku mléka rozpuštěný kukuřičný škrob, jemně přiveďte do mírného varu a vařte, dokud pudink nezhoustne. Sundejte s plotny, vmíchejte whiskey a potom navrch položte kus potravinové fólie, aby nevznikl škraloup.
  6. Polovinu vychladlého pudinku naneste na díl ve formě. Navrch položte zbývající díl piškotu a navrch rozprostřete zbývající část pudinkové směsi. Formu přikryjte a před podáváním dejte na 2–3 hodiny vychladit do lednice.
  7. Při podávání: Vmíchejte moučkový cukr do šlehačky, naneste ji na povrch piškotu, ozdobte čerstvým ovocem a poprašte cukrem.

Sváteční trifle Foto:

Sváteční trifle                                                                                                   Foto: isifa.com

reklama