Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Středomořský salát

4 porce
do 30 minut
Středomořský salát
Středomořský salát Autor: Karolína
Připravte si svěží a šťavnatý salát s ořechy a sýrem podle Karolíny Kamberské. Je plný vitamínů a jistě jím zaženete jarní únavu.
Reklama

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Na zálivku:

Reklama

Postup

  1. Nejprve připravte krutony: Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte pečivo (raději jiný než toustový chléb – drobí se), osolte, přidejte pepř a mletý rozmarýn a na středním plameni opékejte za častého promíchání, dokud nebudou krutony zlatavé po všech stranách. Když jsou hotové, nechte je klidně vychladnout na pánvi (žádný přebytečný olej vám tam jistě nezbyl).
  2. V další pánvi opražte nasucho ořechy a odložte stranou.
  3. Smíchejte v míse rukolu, ledový salát natrhaný na kousky, dílky pomeranče bez bílé blanky (dílky vyřízněte ze slupek), nakrájený fenykl a opražené ořechy.
  4. Pak vyšlehejte metličkou zálivku z oleje, medu, hořčice, balzamika, soli a pepře, nalijte ji na salát a promíchejte. Potom na salát navrstvěte kostičky fety. Krutony je ideální podávat zvlášť v hezké misce, aby si každý mohl nandat přímo na svůj salát. Pokud je dáte na salát předem, hrozí že zvlhnou a už nebudou tak křupavé.
Reklama

Středomořský salát Foto:

Karolína Kamberská Foto:

Karolína Kamberská                                                                             Foto: Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama