Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Steamed pork buns

6–8 porcí
do 1 hodiny
Steamed pork buns
Steamed pork buns Autor: KitchenStory.cz
Omlouváme se za anglický název dnešního receptu, ale český ekvivalent nevypadá přitažlivě. Kdybychom se ho snažili přeložit volně do češtiny, vyšly by z toho nejspíš knedlíčky na páře plněné vepřovým masem. No uznejte sami, že steamed buns zní mnohem lépe.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Maso vcelku dostatečně osolte a dejte péct do trouby na 180 °C na 1,5 hodiny, aby se rozpadalo.
  2. Je více možností, jak maso připravit k podávání. Můžete ho nakrájet na plátky nebo natrhat a připravit k další úpravě na pánvi. Rozehřejte olej na pánvi, přidejte najemno nakrájenou chilli papričku a badyán. Nechte spolu chvíli tančit po pánvi, aby se vše krásně rozvonělo. Přihoďte maso. Stáhněte z ohně, protože teď přijde hnědý cukr a rybí omáčka. Pánev by měla být dostatečně horká, kdybyste ji ale nechali na plameni, mohlo by se to připálit. Všechno promíchejte, aby každičký kousíček masa byl ochucený.
  3. Buns: Než se maso upeče, připravte si zbytek. Aby těsto pěkně vykynulo, nechte vzejít kvásek. Smíchejte vlažné mléko s troškou cukru, špetkou mouky a instantním droždím. Až po chvíli kvásek vzejde, smíchejte ho se všemi zbylými ingrediencemi a těsto pořádně propracujte. Mělo by být krásně hladké. Přikryjte ho suchou a čistou utěrkou a nechte odpočívat, dokud nezdvojnásobí objem – trvá to alespoň 45 minut.
  4. Z vykynutého těsta vytvořte váleček, ze kterého pak můžete odkrajovat kousky a vyválet u nich placičky. Toto těsto vychází přibližně na 20 kousků. Přeložte je napůl a doprostřed vložte kousek pečicího papíru, aby se při napařování těsto neslepilo dohromady.
  5. Dejte vařit vodu do hrnce a vložte připravené těsto na napařovák. Nezapomeňte ho vyložit pečicím papírem, jinak by se těsto špatně dostávalo pryč. Stačí kolem 10 minut a je hotovo.
  6. Salát: Nakrájejte bílé zelí a mrkev na tenké proužky dlouhé přibližně 10 cm, jinak také známé jako Julienne. Julienne jsou kousky potravin o délce asi 10 cm, ale o různé síle. V misce si vytvořte dresink. Lžičku cukru smíchejte s rýžovým octem, rybí omáčkou a šťávou z limetky v poměru 1:1:1. Zase záleží, jak hodně salátu uděláte, proto salát před podáváním ochutnejte, aby byl dostatečně ochucený.
  7. Vše naservírujte doprostřed stolu a každý si může nabrat podle své chuti. Doprostřed knedlíčku dejte hoisin omáčku, přidejte maso, salát a jako třešničku na dortu čerstvý koriandr. Tohle si zamiluje úplně každý!
Reklama

Steamed pork buns Foto:

Steamed pork buns Foto:

Steamed pork buns                                                                                   Foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama