Suroviny
- hovězí roštěná 800 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- špekáčky 4 ks
- vejce 4 ks
- nakládané okurky 10 ks
- špek 60 g
- cibule (velká) 2 ks
- sádlo 2 lžíce
- hovězí vývar 600 ml
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na asi 200gramové plátky. Jemně je naklepejte, osolte a opepřete.
- Namažte je z jedné strany slabší vrstvou hořčice, vychází to asi 1 lžíce na plátek. Na každý kousek masa dejte 1/4 podélně nakrojeného buřtu, 1/4 vejce uvařeného natvrdo, 1/4 nakládané okurky, klínek špeku a měsíček cibule.
- To celé zamotejte, svažte režnou nití, není potřeba nijak úhledně. Rolády zprudka orestujte na sádle, tak, aby se zatáhly, a přendejte je do pekáčku.
- Na výpeku orestujte dozlatova zbytek nadrobno nakrájeného špeku a nasekanou cibuli. Pak přidejte zbylé, na malé kostičky nakrájené buřty, okurky a vejce.
- Vše přendejte k masu do pekáčku, přidejte 2 lžíce hořčice, osolte a opepřete. Podlijte vývarem a pečte přiklopené v předehřáté troubě při 180 °C asi 2 hodiny.
- Podle potřeby občas podlijte vývarem. Po upečení ještě dochuťte solí a pepřem. Podávejte buď s rýží, nebo ještě lépe s houskovým knedlíkem.