Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Spaghetti alla puttanesca

4-6 porce
do 30 minut
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca Autor: Thinkfood.cz
Kateřina z foodblogu ThinkFood.cz se s námi podělila o svůj recept na Spaghetti alla puttanesca. Co o něm sama autorka říká?
Reklama

"Po těstovinách alla carbonara mám omáčku původem z jižní Itálie plnou rybích chutí a šťavnatého rajčatového suga ráda asi nejvíce. Začínám pozorovat, že puttanescu jíme zpravidla v pátek. Asi proto, že koncem týdne už nezbývá moc sil na složité variace, které si raději nechávám na víkend. Puttanescu zvládnete za 15 minut a nasytí celou famílii čítající 4 – 6 hlav. Allora…"

Reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce nalijte dostatek vody pro těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 – 10 minut.
  2. Mezitím rozpalte velkou pánev.  Celý svazek petržele nasekejte, ale stonky a listy si na prkně rozdělte. Na zahřátou pánev nalijte olej z tuňákové konzervy a přidejte stonky petržele. Jdou do pánve jako první, budou sladké a měkké. Pak tam vyklopte tuňáka a filety ančoviček, které trochu rozmačkejte vařečkou. Můžete přidat i olej z ančoviček, ať je omáčka pěkně výrazná.
  3. Dále jde do pánve hrst kapar a rozmačkané stroužky česneku. Vše na pánvi párkrát prohoďte, přidejte špetku skořice a rajčatové sugo. Nechte na plameni zvolna probublávat. Ochutnejte, osolte a opepřete.
  4. Pokud jsou u stolu děti, odeberte právě teď pár naběraček omáčky bokem, dříve než přidáte chilli. Omáčku po přidání papričky ještě chvilku povařte. Vezměte hrst černých oliv a jednu podruhé do omáčky přidejte. Mezi prsty zmáčkněte olivu, šťáva z ní je další chutí pro vaši omáčku. Pecky vyhoďte.
  5. Pasta by už měla být al dente, tak ji pomocí kleští jen přeházejte na pánev do omáčky. Vodu zbytečně neokapávejte, pomůže těstovinám lépe absorbovat sugo. Těstoviny v pánvi promíchejte a servírujte na talíř. Na závěr posypte pastu nasekanými listy petržele a zastříkněte ji olivovým olejem.
Reklama

Spaghetti alla puttanesca  Foto: Thinkfood.cz

Spaghetti alla puttanesca , Foto: Thinkfood.cz

 

Thinkfood.czKdyž jídlo, tak ThinkFood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama