Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Smažený chřest se zázvorovou omáčkou

6 porcí
do 30 minut
Smažený chřest
Smažený chřest Autor: isifa.com
Chuťovka v asijském stylu se bude skvěle vyjímat na večírkové tabuli. Nezvykle upravený chřest oživí dresink s výraznou chutí.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

Chřest

Omáčka

Reklama

Postup

  1. Stonky chřestu omyjte, velkoryse odřízněte dřevnaté konce a pokud je potřeba, spodní část chřestu oloupejte. V misce promíchejte metličkou vejce, mléko a mouku, přidejte sójovou omáčku na dochucení těstíčka.
  2. V hluboké pánvi rozpalte dostatek oleje – měla by ho být vrstva alespoň 2 cm. Chřest protáhněte těstíčkem a postupně zprudka osmažte stonky dokřupava. Nechte odsát tuk na papírových utěrkách.
  3. Na dresink si oloupejte kořen zázvoru a najemno ho nastrouhejte. Smíchejte pomerančovou šťávu, sherry, sójovou omáčkou, cukr a nakonec přidejte zázvor. Osmažený chřest podávejte s omáčkou k namáčení.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama