návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Sicilský kuskus s mořskými plody

4 porce
do 1,5 hodiny
Sicilský kuskus s mořskými plody
Sicilský kuskus s mořskými plody Autor: Vlado Kníž
Lehké jídlo plné chutí a vůní vám připomene letní dovolenou.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. V kastrůlku uvařte vývar ze skořápek krevet, zbytků ryb a rajčat. V dalším hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájený česnek. Přidejte půlku cibule v kuse, nakrájenou chilli papričku a nakrájená chapadla kalamárů. Osolte, opepřete, nechte chvíli restovat, potom zalijte naběračkou vývaru z ryb a 10 minut povařte. Pak přidejte očištěné slávky a vongole. Až se mušle otevřou, vyndejte je stranou na talíř. Neotevřené mušle vyhoďte.
  2. Teď vložte do hrnce nakrájené kalamáry, tuňáka a očištěné krevety. Promíchejte, přisypte petrželku a na závěr čerstvý koriandr a uvařené mušle.
  3. Kuskus zalijte vývarem z ryb, přikryjte a nechte nasát. Pak ho přidejte k mořským plodům, dochuťte mořskou solí, nandejte na talíř, pokapejte olivovým olejem, ozdobte koriandrem a podávejte.
Reklama

Sicilský kuskus s mořskými plody  Foto:

Sicilský kuskus s mořskými plody  Foto:

Sicilský kuskus s mořskými plody, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se Šéfem:

TVŠ III (9) - Mořské plody s kuskusem
Mořské plody s kuskusem
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama