návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sendvič Croque-Madame

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 10 minut
Sendvič Croque-Madame
Autor: Francouzská venkovská kuchyně Sendvič Croque-Madame
Jen Francouze by napadlo zkombinovat šunku, sýr, bešamel, bílý chléb a volské oko v jediném soustu a ještě je zapéct, aby získalo křupavou kůrčičku. Pokud se vám nechce připravovat bešamel, nebo chcete jídlo trochu odlehčit, nahraďte ho crème fraîche. Bude to stejně skvělé.

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sýr Gruyère, parmazán, crème fraîche, hořčici, žloutky a muškátový oříšek. Osolte a opepřete.
  2. Každý plátek chleba namažte máslem. Na plech vyložený pečicím papírem položte čtyři plátky chleba namazanou stranou dolů. Natřete je trochou sýrové směsi, položte navrch plátek šunky, potřete další vrstvou sýrové směsi a zakryjte druhým plátkem šunky. Využijete tak všechnu šunku a zhruba dvě třetiny sýrové směsi. Navrch položte namazanou stranou nahoru plátek chleba a potřete zbývající sýrovou směsí. Opepřete. Sendviče zapečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 15 minut, až získají zlatohnědou barvu a povrch začne bublat.
  3. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a opatrně do ní rozklepněte vejce. Opékejte je zhruba 3 minuty, až je bílek neprůsvitný a u krajů má mírně zlatou barvu.
  4. Na crocque-madame položte volské oko, osolte, opepřete a posypte zlehka papričkou.

Francouzská venkovská kuchyně Foto:

Francouzská venkovská kuchyně

Mimi Thorisson

Jak se rodačka z Hong Kongu ocitne na francouzském venkově na zámku Médoc? Mimi Thorisson už od dětství střídala kulinární setkávání celého světa v Hong Kongu s pařížskými bistry a tradiční francouzskou kuchyní své babičky, ke které jezdívala na prázdniny. Nakonec se usadila v Paříži se svým manželem Oddurem, který pracuje jako fotograf a pochází z Islandu. Záhy se jim narodily tři děti (a čtvrté je na cestě), a tak potřebovali i pro tři děti ze svých předchozích vztahů větší zázemí. Objevili zámek Médoc a když zjistili, že v něm fungovala restaurace a Mimi sehnala původní recepty, ocitla se v sedmém nebi a našla nový domov. Krásně to popisuje ve své kuchařce, sto receptů a fotografie jídel doplňují výjevy z života na francouzském venkově. Lahodné čtení.

Vydalo nakladatelství Omega.