Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sedmikrásky jako kapary

1 sklenice porce
do 30 minut
Sedmikrásky jako kapary
Sedmikrásky jako kapary Autor: archiv Gurmet
Drobné listy a květy sedmikrásek nasypte směle do salátů, pomazánek, omáček i na chleba s máslem. Aby vám nebylo líto, že již odkvetly, zavařte si je do zásoby.
Reklama

Suroviny (1 sklenice porce)

Reklama

Postup

  1. Natrhejte květy sedmikrásek (nejlépe zavřené) v takovém množství, kolik potřebujete do dvou sklenic. Omyjte je a osušte.
  2. Ocet nalijte do kastrolu, přidejte stejné množství vody a lžíci soli a povařte asi 5 minut. Dobře omyté sklenice se šroubovacími víčky propláchněte vroucí vodou a na dno rozdělte koření.
  3. Sklenice naplňte poupaty sedmikrásek a zalijte je lehce zchladlým nálevem. Dobře je uzavřete víčkem a postavte do hrnce. Sklenice v hrnci zalijte asi do tří čtvrtin jejich výšky vodou a sedmikrásky zavařujte 12 minut.
  4. Sklenice vyndejte na složenou utěrku, otočte je víčkem dolů a nechte jejich obsah vychladnout. Uchovejte v chladu a podávejte do salátů, omáček nebo i na pizzu.
  5. Prima tip: Jako kapary můžete naložit například také poupata pampelišek nebo lichořeřišnice.
Reklama

Sedmikrásky jako kapary Foto: archiv Gurmet

Sedmikrásky jako kapary. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

A kde sedmikrásky nasbírat a jak je dále uplatnit v kuchyni se dozvíte v našem článku:

Sedmikrásky na talíři

Sedmikráskou si ozdobíte talíř po celé léto

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama