Suroviny
- kuřecí prsa (kuřecí plátky) 4 ks
- quinoa (dobře propláchnutá) 250 g
- avokádo 1 ks
- rajčata 4 ks
- kešu 20 ks
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- kari koření 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Vyzkoušejte i další recepty z quinoy! Najdete je v našem speciálu:
Odkaz
Quinoa je hit!
Quinoa (merlík čilský) je rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Její semena jsou přímo pokladnicí zdraví prospěšných látek, navíc se skvělou chutí. Vyzkoušejte ji s našimi...
Postup přípravy
- Uvařte quinou podle návodu na obalu.
- Nakrájejte kuřecí plátky na kostičky, osolte a opepřete. Po dobu 10 minut je na nepřilnavé pánvi restujte na lžíci olivového oleje.
- Mezitím nakrájejte na kostky rajčata, cibuli a oloupané avokádo.
- Jakmile je quinoa uvařená, slijte ji a propláchněte studenou vodou. Pak ji vysypte do salátové mísy. Promíchejte quinou se lžící olivového oleje a lžící citronové šťávy.
- Přidejte opečené kuřecí kostky, nakrájená rajčata, cibulku s avokádem a kešu oříšky. Doplňte kari, osolte, opepřete a opatrně promíchejte. Uložte do chladu nebo rovnou zkonzumujte.