Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát s těstovinovou rýží
Stálice letních mejdanů všeho druhu, tentokrát ve výrazně středomořském provedení.
do 1 hodiny
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- těstoviny (nejlépe orzo – těstovinová rýže) 3 hrnky
- Olivový olej 2 lžíce
- citronová štáva 1 lžíce
- Sůl 1 lžička
- Česnek 1,5 stroužku
- zelené fazolky 1 balení
- Mozzarella 1 balení
- Cuketa 1 ks
- cherry rajčátka 1 balení
- Pršut
- červená nebo jarní cibule 1 ks
- olivy bez pecky 2 hrnky
- extra panenský olivový olej 2 lžíce
- červený vinný ocet 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké míse promíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a česnek. Vmíchejte těstoviny, přikryjte a nechte dobře vychladit.
- Fazolky uvařte ve velkém množství osolené vody, sceďte je a nechte vychladnout. Přidejte je k těstovinám spolu s nakrájenou mozzarellou, cuketou, rajčaty, pršutem, rukolou, cibulí, olivami a bazalkou. Zakapejte ještě extra panenským olivovým olejem prošlehaným s červeným vinným octem.
Salát s těstovinovou rýží, foto: Johana Pošová