Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rýžová frittata s paprikami
Frittata je rychlé jídlo, které patří do kategorie „co dům dal“, aniž by to ubralo na chuti. Klasická verze je z vařených brambor a vajec, my vám ale nabízíme rýžovou variantu, která potěší výbornou chutí i jednoduchostí přípravy.
4 porce
Suroviny (4 porce)
- rostlinný olej 2 lžíce
- vařená basmati rýže 600 g
- Máslo 1 lžíce
- papriky nakrájené na proužky (červená, oranžová, žlutá) 3 ks
- Vejce 5 ks
- jarní cibulka 3 ks
- Sůl 1 špetka
- Pepř 1 špetka
- listy čerstvého baby špenátu k servírování
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 180 ˚C. Připravte si pánev o průměru 24 cm, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte na ní olej, přidejte rýži a 2–3 minuty smažte. V jiné pánvi rozpusťte máslo a poduste na něm papriky do změknutí, vyjměte je z pánve a nechte mírně zchladnout.
- V misce rozšlehejte vejce, přidejte papriky, nakrájenou jarní cibulku, sůl a pepř. Směs nalejte do pánve k rýži, stáhněte teplotu a nepřikryté vařte 5–7 minut. Poté dejte pávičku do vyhřáté trouby a nechte péct dozlatova. Bude to trvat 5–10 minut – frittatu raději hlídejte.
- Po upečení nechte frittatu 10 minut odpočívat, poté ji nakrájejte na klínky a servírujte posypanou špenátovými lístky.