Suroviny
- loupaná rajčata (v rajčatové šťávě) 1 ks (400 g)
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- kuřecí maso (pečené maso, natrhané a bez kůže) 140 g
- rozmarýn 1 snítka
- bazalka 4 lístky
- sůl
- pepř
- chléb (kváskový) 4 velké krajíce
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte omáčku. Plechovku rajčat vlijte do pánve (celá rajčata trochu pokrájejte). Jeden stroužek česneku oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k rajčatům. Zakápněte olivovým olejem a povařte.
- Lístky rozmarýnu a jarní cibulku pokrájejte nadrobno, vše přidejte k omáčce. Dochuťte solí, pepřem a chilli.
- K dochucené omáčce přidejte natrhané kousky hotového kuřecího, dobře promíchejte, ať se vše spojí, a případně dosolte. Nakonec přidejte natrhané lístky bazalky.
- Krajíce chleba opečte v topinkovači.
- Ještě horké je lehce potřete česnekem, zakápněte olejem a přidejte pořádnou porci kuřecí směsi.
- Podávejte s trochou salátu, ale klidně i jen tak :)