Vyhledávání
Reklama
Rychlá kuřecí paella s chorizem
3–4 porce
do 30 minut

Tento recept je inspirovaný pokrmem paella valenciana. Pokud neseženete rýži calasparra, můžete ji vyzkoušet s kulatozrnnou rýží. K jednomu hrnku ale přidejte navíc jednu lžíci: vodu absorbuje také dobře, ale o něco méně než calasparra.
Reklama
Suroviny (3–4 porce)
- Olivový olej 1 lžíce
- kuřecí stehenní řízky rozkrájené na 8 kusů 350 g
- chorizo 180 g
- menší cibule, na kostičky 1 ks
- menší červená paprika, na kostičky 1 ks
- čerstvý špenát, pokrájený (volitelné) 2 hrnky
- česnek, prolisovaný 2 stroužky
- krájená rajčata v plechovce 400 g
- kuřecí vývar 1 a 1/2 hrnku
- mražený hrášek 1/3 hrnku
- mletá paprika 1 lžička
- rýže calasparra 1 hrnek
- čerstvá petrželka, pokrájená 1 a 1/2 lžíce
- sůl a pepř
Reklama
Postup
- Chorizo rozčtvrťte a nakrájejte na cca 0,5 cm plátky. Kuřecí maso osolte a opepřete.
- Rozehřejte velkou a hlubokou pánev na vysokém plameni a přilijte olivový olej. Vložte kuřecí řízky a zatáhněte z každé strany (pozor, maso se ještě bude dodělávat později společně s rýží, tak ho nesmíte propéct). Vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte česnek, cibuli a chorizo. Promíchejte a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne chorizo trochu hnědnout. Přidejte papriku, promíchejte a restujte další minutu.
- Přisypejte rýži a opět dostatečně promíchejte. Přilijte vývar, rajčata z plechovky, přisypte polovinu hrášku, papriku a špenát (pokud používáte). Opatrně promíchejte, přiveďte k varu, poté snižte plamen, aby vývar jen slabě vřel.
- Do pánve vložte kuřecí maso, bude téměř ponořené ve vývaru a rýži.
- Vařte bez míchání 10 minut. Poté zasypejte zbylým hrášek a pokračujte ve vaření dalších 5 minut, dokud se většina vývaru nevstřebá – rýže by měla být uvařená, ale stále pevná, zkrátka al dente.
- Sundejte z plamene a počkejte cca 5 minut, rýže zbylou šťávu vstřebá. Zasypejte petrželkou a servírujte.
Reklama
Rychlá kuřecí paella s chorizem; foto: recipetineats.com
Reklama