Suroviny
Postup přípravy
- Troubu rozpalte na 180 °C. Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé, po obou stranách je prudce opečte dozlatova a pak opatrně přendejte do pekáčku nebo zapékací misky vymazané máslem.
- Do pánve s výpekem přidejte rajský protlak, opepřete, osolte a za stálého míchání ho krátce osmahněte. Pak jej zalijte vývarem a několik minut provařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte do něj nasekaný kopr.
- Filé přelijte jogurtem, rajskou omáčkou s koprem a posypte strouhaným sýrem. Nechte asi 10 minut zapéct v troubě. Podávejte s řezy citronu a ozdobené snítkou kopru.
- PRIMA TIP: Když rajský protlak krátce osmahnete, získá příjemnější nasládlou chuť a vůni. Můžete přidat i špetku cukru, který chuť rajčat ještě zvýrazní.