Rozmarýnová polentová kaše se zeleninou
Zdroj: Máma mele vločky
Rozmarýnová polentová kaše se zeleninou
Zdroj:
Máma mele vločky
Moje hodnocení
4x
Svou vůní připomíná rozmarýn léto a dovolenou, schválně zavřete oči a zhluboka se nadechněte. V kombinaci s pečenou zeleninou a hutnou kukuřičnou kaší, polentou, s kterou se ideálně doplňuje, se podává na jihu – od Itálie přes Chorvatsko až po Černou Horu. Jedno sousto a jste tam.
4 porce
60 minut
Suroviny
Petržel
5 kořenů
řapíkatý celer
1 celý kus
mrkev
5 kořenů
červená cibule
1 ks
rýžový olej
2 lžíce
Sůl
1 lžička
Voda
400 ml
čerstvý rozmarýn
1 hrst
polenta
140 g
černá sůl podle chuti
Máslo
1 lžíce
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C. Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší dílky a v pekáči smíchejte s olejem a solí. Zarovnaná lžička soli zeleninu jemně osolí, jako pro děti, dospělým se nebojte přidat. Pečte doměkka, zhruba 1–1,5 hodiny.
Když je zelenina téměř měkká, uvařte v hrnci vodu. Rozmarýn nasekejte nadrobno. Do vroucí vody vsypte polentu a vařte ji do zhoustnutí. Dle typu polenty to obvykle trvá 2 minuty. Přidejte rozmarýn a ochuťte černou solí. Na závěr vmíchejte máslo, které se postará o krémovou konzistenci. Podávejte s pečenou zeleninou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.