reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Rizoto se sušenými rajčaty a šumivým vínem
Autor: Zelenina moje láska Rizoto se sušenými rajčaty a šumivým vínem

Rizoto se sušenými rajčaty a šumivým vínem

Hodnoceno: 0x
Pravé italské rizoto musí být krémovité a při jeho přípravě je potřeba víno, samozřejmě italské. Odměnou vám potom je dokonalá lahůdka.
do 10 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. V rendlíku rozehřejte olivový olej, přidejte nasekaný řapíkatý celer, cibuli a bobkový list. Opékejte na slabém ohni 5 minut, potom přidejte rýži, tymián a polovinu sušených rajčat. Ochuťte a důkladně promíchejte.
  2. Postupně přilévejte nejprve šumivé víno, potom vývar a za stálého míchání vařte, dokud rýže po každém přilití tekutinu nevstřebá. Nikdy nepřilévejte příliš tekutiny najednou.
  3. Vařte přibližně 20 minut, dokud rýže nezměkne. Před koncem vaření přidejte máslo, nastrouhaný parmazán, zlehka promíchejte a nechte 5 minut odpočívat. Správné rizoto by mělo být krémové.
  4. Špenátová salsa: Špenátové lístky krátce – asi minutu – povařte ve vodě a dejte do cedníku okapat. Ještě vlažné lístky dejte do hmoždíře a přidejte česnek, citronovou kůru, sůl a mletý černý pepř. Třete paličkou a zároveň postupně přilévejte olivový olej, dokud nevznikne hustá kaše.
  5. Rizoto přelijte špenátovou salsou, posypte zbytkem sušených rajčat a podávejte.

Zelenina moje láskaZELENINA, MOJE LÁSKA

Marcel Ihnačák

V nové kuchařce šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se spolu s ním zamilujete do zeleniny.

Kapitoly věnované jejím jednotlivým druhům přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce zeleniny, aby ochutnali nádherné výtvory z cukety, lilku, chřestu, fazolek, rajčat, papriky nebo brokolice. Nechybí ani slovenská (a vlastně i česká) klasika jako zelí a brambory, které Marcel Ihnačák představuje netradičním, zato inspirativním způsobem.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa, ryb a plodů moře.

Bonusem jsou čtyři kapitoly věnované ovoci – s návody, jak ho lze připravit nasladko i naslano.

Recepty doplňují Marcelovy tipy, triky a komentáře, které vám pomůžou zorientovat se na trhu či v obchodě nebo ulehčí vaření díky novým způsobům přípravy.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

reklama

reklama