Suroviny
- Květák 1 ks
- kokosový olej 20 g
- Česnek 1 stroužek
- rajčatový protlak bez cukru
- sušené chilli 1/2 lžičky
- Rozmarýn 1 lžička
- kokosové mléko z plechovky 100 g
- špetka soli
Recept
Pečený květák v orientálním stylu
Tento způsob přípravy květáku stojí určitě za vyzkoušení. Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný...
Postup přípravy
- Květák rozdělte na růžičky a umyjte. Na pánvi rozpalte kokosový olej na středním plameni. Přidejte utřený stroužek česneku a restujte cca půl minuty. Do pánve vhoďte růžičky květáku a na středním plameni opékejte alespoň 25 minut.
- Poté přidejte rajčatový protlak, chilli a rozmarýn. Restujte dalších pět minut.
- Nakonec přilijte kokosové mléko, dosolte a nechte dalších 5 minut povařit.