návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Raw kešu cheesecake

1 koláč porce
do 30 minut
Raw kešu cheesecake
Raw kešu cheesecake Autor: Vaření pro vegany
Pečení může být tak snadné: K přípravě tohoto cheesecaku potřebujete pouze chladničku a 15 minut práce.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kešu ořechy na náplň namočte na minimálně 8 hodin (nejlépe přes noc) do dostatečného množství vody.
  2. Další den vypeckujte datle a všechny přísady na korpus rozmixujte dohladka (v robotu nebo stolním mixéru, použijte funkci pulzování). Pomalu přilévejte 4 lžíce vody, aby se hmota spojila, ale příliš nezvlhla. Těsto vtlačte do dortové formy a dejte do chladu.
  3. Kešu ořechy slijte a propláchněte studenou vodou. Spolu s 200 ml vody, limetovou šťávou a agávovým sirupem rozmixujte v robotu nebo mixéru dohladka. Nakonec přidejte kokosový krém a kokosový olej a ještě jednou promixujte.
  4. Hmotu naneste na korpus, lžící podle libosti vytvořte ozdobné vlnky a koláč dejte minimálně na 8 hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout do chladničky.
  5. Krátce před podáváním vyjměte koláč z chladničky. Kešu určené na ozdobu opražte na suché pánvi dozlatova, ihned vyjměte a nechte vychladnout.
  6. Mražené ovoce a agávový sirup rozmixujte v robotu nebo mixéru na sorbet (v případě potřeby přidejte trochu studené vody). Sorbet naneste na koláč, posypte kešu ořechy a podávejte.
  7. Prima tip: Mleté zemní mandle (zvané také chufa) najdete v prodejnách zdravé výživy v oddělení s přísadami a potřebami na pečení. Nejedná se o ořechy, ale o hlízy (tedy vhodné i pro alergiky). Jsou přirozeně sladké a dají se mlsat i vcelku (předtím se ale musí 8 hodin máčet).
Reklama

Raw kešu cheesecake  Foto: Raw kešu cheesecake, foto: Vaření pro vegany

Vaření pro vegany Foto:

Vaření pro vegany

100 báječných receptů na celý den

Jak různorodá a pestrá je ve skutečnosti veganská kuchyně? Nicole Justová ve své knize ukazuje, že i bez masa, mléčných výrobků a vajec můžete jen s minimem námahy a času uvařit skvělá a chutná jídla.

Autorčiným heslem je: Veganem bez odpírání – ať už máte chuť na lehkou svačinku, vydatný oběd či hříšný dezert, stačí jen zalistovat knihou a vybrat si z nepřeberného množství inspirace.

Rolády, zeleninové pomazánky, kokosová mléčná rýže..., veganské vaření nikdy nebylo lákavější!

Vydalo nakladatelství IKAR

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také