Suroviny
- Hlíva ústřičná cca 300 g
- menší červená cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- menší mrkev 1/2 ks
- baby špenát 2 hrsti
- smetana ke šlěhání 200 ml
- Vývar 150 ml
- Máslo 1 lžíce
- sůl, pepř
Recept
"Dršťková" polévka z hlívy
Velice rychlý a velice snadný recept na polévku – k její přípravě využijete zdravou hlívu ústřičnou a jen několik dalších ingrediencí!
Postup přípravy
- V tlustostěnné hlubší pánvi na lžíci másla dejte restovat najemno nasekanou červenou cibuli.
- Až zprůhlední, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou a mrkev.
- Nyní vše společně osolte a opepřete a krátce orestujte, poté zalijte asi 150 ml vývaru. Pánev nechte odkrytou a nechte tekutinu zredukovat asi na polovinu.
- Teď je čas přidat do směsi omyté listy baby špenátu, zamíchejte je do horké směsi, ihned zavadnou. Nakonec do směsi nalijte smetanu a vše vařte do zhoustnutí.
- Dle potřeby hlívové ragú dosolte. Podávejte s rýží.