návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ragú s hlívou a špenátem

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 1 hodiny
Ragú s hlívou a špenátem
Autor: Coolinářka Ragú s hlívou a špenátem
Recept z hlívy ústřičné, hezky na smetaně, se špenátem a mrkvičkou. Tak jemné jídlo si parádně rozumí s rýží, navíc je raz dva hotové a za pár korun.

Recept

"Dršťková" polévka z hlívy Foto:

"Dršťková" polévka z hlívy

Velice rychlý a velice snadný recept na polévku – k její přípravě využijete zdravou hlívu ústřičnou a jen několik dalších ingrediencí!

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. V tlustostěnné hlubší pánvi na lžíci másla dejte restovat najemno nasekanou červenou cibuli.
  2. Až zprůhlední, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou a mrkev.
  3. Nyní vše společně osolte a opepřete a krátce orestujte, poté zalijte asi 150 ml vývaru. Pánev nechte odkrytou a nechte tekutinu zredukovat asi na polovinu.
  4. Teď je čas přidat do směsi omyté listy baby špenátu, zamíchejte je do horké směsi, ihned zavadnou. Nakonec do směsi nalijte smetanu a vše vařte do zhoustnutí.
  5. Dle potřeby hlívové ragú dosolte. Podávejte s rýží.

Ragú s hlívou a špenátem 2 Foto: Ragú s hlívou a špenátem; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.