Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pytlákův hrnec s pečeným bažantem

6–8 porcí
do 2 hodin
Pytlákův hrnec s pečeným bažantem
Pytlákův hrnec s pečeným bažantem Autor: isifa.com
Bažant nebývá na našich talířích moc často, ale nebojte se ho vyzkoušet. S voňavou uzenou slaninou a vařený v kuřecím vývaru vás jistě ohromí a potěší vaše chuťové pohárky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 160 °C, u plynové na stupeň 3. Na hlubokou pánev dejte olej a slaninu a opékejte na mírném ohni pár minut. Přidejte bažanta a opékejte díly, aby se zbarvily dohněda. Spolu se slaninou je dejte do zapékací mísy.
  2. Na pánev dejte cibuli a několik minut ji poduste. Přidejte česnek a celer a opékejte 2–3 minuty. Teď přidejte vývar, rajčata, protlak, worcesterovou omáčku a cukr. Uveďte do varu a potom vše dejte do zapékací mísy. Mísu přikryjte pokličkou, dejte do předehřáté trouby a pečte 45 minut. Potom poklici sejměte a pečte dalších 15–25 minut, dokud nebude maso měkké. Před podáváním nechte asi 10 minut odpočívat, potom posypte petrželkou a servírujte s uvařenými bramborami a pórkem.
  3. TIP: Pro snadnější servírování můžete maso, až bude vychladlé tak, aby se dalo vzít do ruky, vyndat a sundat ho z kostí. Potom maso vložte zpět do mísy a na plotně důkladně prohřejte.
  4. Pokud nemáte náladu na divočinu, můžete tenhle recept použít i pro kuře (1,75 kg), jen musíte na vaření přidat 30–40 minut.
Reklama

Pytlákův hrnec s pečeným bažantem  Foto: isifa.com

Pytlákův hrnec s pečeným bažantem. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama