Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pomazánka z kořenové zeleniny
I z "obyčejné" kořenové zeleniny můžete připravit luxusní pomazánku, která vás mile překvapí svou chutí. Podušením zelenina nejen změkne, ale promění se i chuť zeleniny, která tepelnou úravou lehce zesládne.
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- mrkev 70 g
- bulvový celer 50 g
- kořenová petržel 50 g
- Cibule 70 g
- Olej 1 lžíce
- Hořčice 1 lžíce
- majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- čerstvá pažitka, nasekaná
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte najemno. Všechnu zeleninu pozvolna poduste na oleji doměkka. Nechte vystydnout.
- Smíchejte s hořčicí, majonézou a ochuťte solí, pepřem a přidejte nasekanou pažitku.
Pomazánka z kořenové zeleniny; foto: archiv Hellmann´s