Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pomazánka se sýrem a česnekem
Suroviny (4 porce)
- Česnek 2 stroužky
- Čedar 100 g
- Lučina 200 g
- bílý jogurt 3 lžíce
- ředkvičkové klíčky 50 g
- Sůl
Postup
- Česnek oloupejte a jemně nastrouhejte. Čedar nastrouhejte nahrubo. Do misky dejte lučinu, nastrouhaný čedar, bílý jogurt a česnek. Přisolte jen mírně, protože čedar je dost slaný, a všechno promíchejte.
- Ředkvičkové klíčky spařte vroucí vodou, hned je prolijte studenou vodou a nechte na cedníku okapat.
- Pomazánku mažte na pečivo a jednotlivé porce ozdobte ředkvičkovými klíčky.
- Prima tip: Když stroužek česneku podélně rozkrojíte, snadno z něj odstraníte zelený klíček, který může způsobovat nadýmání.
Pomazánka se sýrem a česnekem. Foto: archiv Gurmet
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vařeníuž řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).