Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pomazánka se sýrem a česnekem

4 porce
do 30 minut
Pomazánka se sýrem a česnekem
Pomazánka se sýrem a česnekem Autor: archiv Gurmet
Česneková pomazánka patří v našich končinách k těm nejoblíbenějším. A proto pro vás máme jednoduchý, ale báječný recept na tuto lahůdku.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Česnek oloupejte a jemně nastrouhejte. Čedar nastrouhejte nahrubo. Do misky dejte lučinu, nastrouhaný čedar, bílý jogurt a česnek. Přisolte jen mírně, protože čedar je dost slaný, a všechno promíchejte.
  2. Ředkvičkové klíčky spařte vroucí vodou, hned je prolijte studenou vodou a nechte na cedníku okapat.
  3. Pomazánku mažte na pečivo a jednotlivé porce ozdobte ředkvičkovými klíčky.
  4. Prima tip: Když stroužek česneku podélně rozkrojíte, snadno z něj odstraníte zelený klíček, který může způsobovat nadýmání.
Reklama

Pomazánka se sýrem a česnekem Foto: archiv Gurmet

Pomazánka se sýrem a česnekem. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vařeníuž řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama