návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek

Hodnoceno: 0x
8 porcí
do 1,5 hodiny
Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek
V hloubce chuti nemá konkurence. Její autorkou je Ina Garten, americká kuchařská celebrita – s italskými kořeny.

Článek

Rajčatová polévka Caprese  Foto:

22 výtečných receptů na oblíbenou rajčatovou polévku

Ještě stále na zahrádkách dozrávají voňavá rajčata, ale pozim přitom klepe na dveře... Tak co proměnit voňavá rajčata v hrnec hřejivé polévky? Rajčatová polévka je...

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Rajčata podélně rozkrojte napůl a rozložte je na velký plech vyložený papírem na pečení. Cibule rozkrojte na poloviny a pak každou půlku na 4 stejně velké dílky. Přidejte je k rajčatům na plech.
  2. Z palice česneku odstraňte vnější slupku a ostrým nožem odkrojte svrchní čtvrtinu stroužků. Palici položte na alobal, přidejte 2 lžíce oleje a vše pevně zabalte do alobalu. Balíček rovněž dejte na plech.
  3. Rajčata a cibuli na plechu zakapejte asi 60 ml oleje, osolte a posypte čerstvě nadrceným pepřem. Rozestřete do stejnoměrné vrstvy a dejte péct na asi 40 až 45 minut.
  4. Pak rozehřejte ve velkém hrnci máslo na středním stupni. Pak přidejte konzervovaná rajčata, lístky bazalky, tymián, vývar, sušené oregano a chilli. Přidejte upečená rajčata a cibuli spolu se šťávou, kterou pustily.
  5. Rozbalte upečený česnek, vyloupněte a nahrubo nasekejte 6 až 7 stroužků a přidejte je do hrnce. Podle chuti ještě osolte a opepřete čerstvě nadrceným pepřem. Polévku uveďte do varu a pak bez pokličky vařte na mírném stupni asi 40 minut. Nakonec ji rozmixujte buď úplně dohladka, nebo jí ponechte hrubší konzistence – podle vaší chuti.

PRIMA TIP: Tahle vydatná polévka je výborná s čerstvou křupavou bagetou a trochou parmazánu na posypání. V létě stačí jako příjemný oběd, třeba se zapečenými sýrovými toasty.

Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek  Foto: Polévka z pečených rajčat s vůní bylinek , Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Další báječné recepty z voňavých rajčat najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Letní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!