Najděte si recept
Na co máte chuť?

Polévka z medvědího česneku s portským vínem
Medvědí česnek je fantastická jarní bylina s jemně štiplavou chutí a nezaměnitelnou vůní. Užijte si krátké období, kdy se dá sehnat čerstvý a připravte z něj třeba tuto lahodnou polévku, která se hodí i pro slavnostní příležitosti. Je totiž skvostná!
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- česnek medvědí 200 g
- Smetana 100 ml
- kuřecí vývar 500 ml
- brambory, pokrájené na malé kostičky 50 g
- šalotka, pokrájená najemno 50 g
- portské bílé víno 50 ml
- Máslo 30 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Šalotku zlehka orestujte na másle, přidejte na kostičky nakrájené brambory a podlijte portským vínem. Nechte přejít varem, přidejte vývar a vařte do změknutí brambor.
- Poté přidejte smetanu a najemno posekané listy medvědího česneku, krátce povařte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com