Polévka z pečené petržele s čerstvým pestem
Zdroj: Kitchen Story
Polévka z pečené petržele s čerstvým pestem
Zdroj:
Kitchen Story
Moje hodnocení
21x
Na jaro si ještě budeme muset chvíli počkat. Na zahřátí se se hodí do žaludku něco teplého. Zkuste polévku z pečené petržele, která je opravdu vydatná a plná chuti, již získá pečením. Čerstvost do polévky dostanete domácím petrželovým pestem, které vykouzlíte během chvilky.
Troubu rozhřejte na 220 °C na pečení ze shora i zespoda.
Petržel oškrábejte a nakrájejte na menší kousky. Nemusíte se nijak zvlášť zamýšlet, jak velké kousky uděláte, stejně se všechno nakonec bude mixovat. Dejte na plech, osolte a zakápněte olivovým olejem a dejte péct do zezlátnutí.
Než se petržel upeče, udělejte si pesto pro dozdobení polévky. V mixéru nebo v hmoždíři zkombinujte dohromady všechny ingredience potřebné pro pesto a dobře je rozdrťte. Pesto by mělo mít jemnou konzistenci a výraznou chuť.
Upečenou petržel dejte do zeleninového vývaru. Petržel není potřeba vařit, pečením je již změklá. Můžete ji rovnou rozmixovat – ať už tyčovým, nebo stolním mixérem.
Teď už máte skoro hotovo. Polévku ohřejte a dobře dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Pokud byste ji chtěli zjemnit, můžete přidat smetanu.
Při servírování použijte olivový olej a připravené čerstvé pesto.
Zdroj receptu
Kitchen Story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.