Nechte se inspirovat receptem Karolíny, domácí kuchařky, a připravte si pohár nabitý samými zdravými ingrediencemi. Servírujte jako luxusní snídani nebo jako lehký dezert.
V misce smíchejte semínka chia, kustovnici, citronovou šťávu a polovinu sirupu z agáve. Nechte semínka nabobtnat a mezitím si do jiné misky připravte ovoce – vše očistěte, opláchnuté švestky vypeckujte, pokrájejte na větší kostky a polijte zbytkem sirupu z agáve. Lehce promíchejte, jen tak, aby se ovoce nepoškodilo.
Poté přidejte tvaroh a mléko k nabobtnalým semínkům a důkladně promíchejte. Tuto směs ochutnejte – měla by mít výraznou sladkokyselou chuť, takže ji případně dochuťte citronem nebo agávovým sirupem.
Na dno vysokých pohárů dejte ovocnou směs. Na ni dejte tvarohovou směs se semínky. Zakončete opět ovocnou vrstvou. Ozdobte několika mandlemi a lístky čerstvé máty.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.
Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“
I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři.