reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pohankou plněná kachna s pečenými jablky
Spouštím video za 5s.

Pohankou plněná kachna s pečenými jablky a zeleninou

Hodnoceno: 0x
Pečená drůbež je na podzim hodně oblíbená, není se čemu divit. Během přípravy vám celou kuchyň krásně provoní a výsledek nakrmí celou rodinu! :)
nad 2 hodiny

reklama

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

reklama

Suroviny

reklama

Postup

  1. Kachnu opláchněte teplou vodou, odkrojte z ní všechno, co nechcete péct (dlouhou kůži na krku, biskupa a křídla) a osušte papírovou utěrkou.
  2. V misce si smíchejte sůl, majonézu, prolisovaný česnek a posekanou petrželku. Touto směsí potřete kachnu zevnitř i zvenčí, dejte do keramického pekáčku, zakryjte potravinovou fólií a nechte přes noc v chladničce marinovat.
  3. Druhý den nejdříve kachnu vyndejte, aby došla pokojové teploty, lépe se pak propeče. Pak uvařte pohanku – dejte ji do cca 3/4 litru vroucí osolené vody, povařte 1 minutu a pak zakryjte pokličkou a nechte dalších 20 minut stát.
  4. Teprve potom sceďte přebytečnou vodu a ochutnejte, jestli je pohanka dost slaná – případně dosolte. Slaná by měla být tak akorát, ale nebojte se, že bude bez chuti – kachní sádlo udělá své.
  5. Zatímco pohanka odpočívá, nakrájejte jablka na měsíčky i se slupkou, očistěte mrkve a pastináky a nakrájejte je na větší špalíky.
  6. Z kachny lehce otřete papírovou utěrkou přebytečnou marinádu, která se nestačila vsáknout. Pak kachnu podržte nohama nahoru a naplňte ji pohankou. Nemusíte ji zašívat, ale nedělejte náplň příliš “do obloučku”, protože pohanka ještě uvnitř kachny trošku nabyde a vypadávala by ven.
  7. Troubu rozpalte na 160 °C (horkovzduch). Do pekáčku položte plněnou kachnu prsíčky dolů. Kolem rozložte jablka a kořenovou zeleninu a vše osolte.
  8. Zakryjte alobalem a dejte péct na 2 hodiny. Pak alobal sundejte, zvyšte teplotu na 210 °C a pečte ještě 20 minut, pak otočte a dopékejte dalších 20 minut, aby byla kachna z obou stran pěkně zlatavá.

Pohankou plněná kachna s pečenými jablky 2 Foto: Pohankou plněná kachna s pečenými jablky; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu

reklama

reklama