Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plněné papričky se sýrem a salsou

4 porce
do 30 minut
Plněné papričky se sýrem a salsou
Plněné papričky se sýrem a salsou Autor: Marek Bartoš / Grilování
Až dogrilujete hlavní chod, je čas připravit si nějaké chuťovky k vínu či pivu. Plněné chilli papričky jsou jednoduché a všeobecně oblíbené. Jak by ne? Jsou zkrátka super!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte rajčatovou salsu. V kastrolu na rozehřátém oleji osmažte cibulku a česnek, až změknou. Vlijte rajčata i s nálevem, vmíchejte nakrájenou petržel a oregano a nechte asi 10 minut povařit. Salsu nakonec propasírujte přes síto a dejte ji stranou.
  2. Na náplň v misce promíchejte kozí sýr, ricottu, mátu a chilli papričku. Podle chuti osolte a opepřete. Z papriček odkrojte vrchní část se stopkou a dejte ji stranou. Odstraňte semeníky a papričky naplňte sýrovou směsí. Přiklopte odkrojenými vršky a přichyťte je párátky.
  3. Gril rozpalte na 230–320 °C a papričky grilujte na tukem potřeném roštu asi 10 minut, až změknou. Pravidelně je obracejte. Podávejte je s rajčatovou salsou, případně s řeckým jogurtem.
Reklama

Plněné papričky se sýrem a salsou Foto:

Plněné papričky se sýrem a salsou, foto: Marek Bartoš / Grilování

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama